Nordic Brand Manager Review

Monotonectally build bleeding-edge intellectual capital through cross functional potentialities. Holisticly provide access to enterprise potentialities whereas user friendly.

I denna roll kommer du att arbeta med och ansvara för varumärket Swatch, men även barnklockorna Flik Flak ingår i uppdraget. The Swatch Group (Nordic) AB är ett helägt dotterbolag till Schweiziska The Swatch Group Ltd – världens största tillverkare av Schweiziska kvalitets ur, därtill hörande tidmätningsutrustning och annan mikroelektronik. Välkända varumärken som vi arbetar med i Norden är Omega, Longines, Rado, Tissot, Certina, Calvin Klein, Swatch, Flik Flak mfl. Inom gruppen finns totalt 18 varumärken. Reservdelslager och administration är centraliserat till Stockholm, medan service och försäljning är decentraliserat till respektive försäljningskontor som idag finns i Stockholm, Oslo, Köpenhamn samt Helsingfors. Stockholmskontoret är idag beläget vid Fridhemsplan på Kungsholmen.

Arbetsbeskrivning
I denna rekrytering samarbetar vi med Manpower. Detta är ett vikariat med tillträde 1 augusti 2016 och det sträcker sig till mitten av augusti 2017. Tjänsten är på heltid med 38,5 timmars arbetsvecka. Cirka 1-2 övernattningar per månad på annan ort ingår i rollen.

Arbetet innefattar:
-Att supportera och proaktivt leda försäljningen för Swatch samt Flik Flaks produkter inom Norden.
-Ansvar för budget, balans- och resultaträkning samt kontering av fakturor.
-Ansvar för marknadsbudgeten för Swatch och Flik Flak.
-Ansvar för all kommunikation internt och externt gällande produkter, nyheter, marknadsföring och PR.
-Ansvarig för Point of Sales både vad gäller försäljning och POS material samt säkerställande av kunskapsnivåer kring varumärkena. Allt i enlighet med våra distributionsavtal.
-Leverera olika försäljningsrapporter vecko- och månadsvis.
-Översättning och underhåll av Swatch officiella webbshop tillsammans med Swatch huvudkontor.
-Leda och driva olika typer av projekt, ofta nya SIS (Shop in Shop) projekt och ofta flera parallellt med varandra.
-Nyckelkundsansvarig för travel retail.
-Representera varumärket genom olika aktiviteter, delta i konferenser och på mässor.
-Assistera kundservice

Arbetet är självständigt och du ska gilla att arbeta individuellt men även kunna leda och samarbeta väl då du arbetar tätt med säljrepresentanten för varumärkena samt övriga kollegor.

Vem är du?
Vi söker en säljorienterad person med erfarenhet från detaljhandeln. För rollen krävs även:

-Minst tre års erfarenhet som produktchef, säljchef eller projektledare.
-Utbildning inom ekonomi, marknadsföring eller motsvarande
-Mycket goda kunskaper i det svenska och engelska språket
-Goda datorkunskaper i Windows Office (främst Excel) samt SAP
-God förmåga och erfarenhet av att leda andra medarbetare samt projekt
-Erfarenhet av varumärkeslicensiering
-B-körkort
-Intresse av mode
-Tidigare erfarenhet från branschen är starkt meriterande

Som person ser vi att du är social, har förmågan att arbeta proaktivt och har ett starkt driv i det du gör. Du behöver vara resultatfokuserad och ha viljan och potentialen till att hitta nya lösningar för det dagliga arbetet. Arbetet ställer höga krav på att du kan växla mellan en mängd olika arbetsuppgifter och du behöver ha förmågan att vara snabb och effektiv utan att tappa detaljer i arbetet. En god förmåga till att koordinera är nödvändigt. Du har ett intresse för såväl det skrivna ordet som för siffror. Du kommer att vårda befintliga kunder och vi vill att du även är nyfiken på potentiella framtida kunder. Då du har många olika kontaktytor, såväl internt som externt, så är det av stor vikt att du är kommunikativ i ditt sätt och att du ser god service som en självklarhet.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi arbetar med spännande och välkända varumärken som gemensamt står för kvalitet. The Swatch Group driver på utveckling inom kategorin och för varumärket Swatch lanseras revolutioner ofta! Det kan till exempel vara allt från ny teknik för olika betalsätt till design- och fabrikationsmetoder.

Vi sitter i härliga lokaler i centrala Stockholm där dina kollegor är gediget erfarna från branschen.

Good

  • En bra sida

Bad

  • En dålig sida
9

Amazing

Det är jag som redigerar och administrerar sidan - välkommen med frågor!

Glömt Lösenord

Shares
Hoppa till verktygsfältet